Massivträ

Har du valt en massiv träskiva har du valt ett naturligt material som kräver omtanke och underhåll för att behålla sin skönhet under många år. Och en, rätt skött, massiv träskiva blir bara vackrare med åren.

Observera att all behandling och allt underhåll skall utföras på torra träytor.

Låt aldrig vatten ligga på träytan. Då kommer träet att svälla och i värsta fall även spricka.

Starka rengöringsmedel liksom andra starka vätskor som alkohol kan påverka träytan. Om ytan har skadats eller missfärgats kan du alltid slipa den. Det är ju just det som är fördelen med massivträ. Men efter en sådan slipning måste du ytbehandla från grunden igen. Slagmärken kan många gånger repareras med varmt vatten, om får träet att svälla och återta sin form. Detta är lättast med trä som behandlats med olja och svårast med en vaxad yta, men det kan alltid vara värt ett försök.

Bänkskivor som kommer i kontakt med livsmedel behandlas med ren paraffinolja, vid underhåll av en sådan skiva används antingen ren paraffinolja eller någon form av matolja.

En del starka rengöringsmedel löser olja. Då blir ytan ljus och sträv. Behandla med olja omedelbart som beskrivits ovan och försök hitta ett rengöringsmedel som inte löser olja.


Facebook
LinkedIn
Instagram